Ons verhaal

Sommigen onder jullie kennen ons wellicht al, anderen zelfs al zeer goed, voor nog anderen volgt er misschien pas later een eerste voet in onze bakkerij… Wij zijn dat toch, die “B&C”?
Wel… wij zijn 2 mensen, die van hun passie hun beroep maakten en elke dag opnieuw proberen voor jou het beste product samen te stellen.

De “B” staat voor “Bosmans”, de “C” voor “Caulier”,
ondertussen man en vrouw, een echtpaar dat ook samenwerken zou.

Op 30 november 2017 openden we onze warme ambachtelijke bakkerij,
ondertussen na bijna 2 jaar, horen we er in Heist-op-den-Berg toch al even bij.

Hoe het allemaal begon…

Nadat we ervoor gekozen hadden om samen een zaak op te starten, was het voor ons al snel duidelijk dat we enkel nog het juiste pand moesten vinden. Toen in 2016 dit pand te koop kwam te staan, deden we meteen een bod. De aangrenzende parking zorgde voor meer dan 9 maanden vertraging van ons project, dan passeerde ook het bouwverlof nog even, maar in augustus 2017 was het eindelijk zover en konden we na lang wachten eindelijk aan de sloop-en renovatiewerken beginnen. 

Pfff, het was een straf renovatie-project!

Naast de fysieke renovatie van het pand, werden ook de bestaande bakkersmachines grondig gepoetst en weer op punt gezet. Elke machine keerden we zelf volledig binnenste buiten. Dit deden we enerzijds uit noodzaak – voor nieuwe machines zitten we algauw aan een bedrag van 170 à 180.000 euro – maar anderzijds ook om zoveel mogelijk technische verrassingen uit te sluiten. Het vele werk namen we er graag bij. Mike:” een vriend van mij is een Amerikaanse gitarist en zijn motto is work hard, play hard. Hij had geen aanleg om gitaar te spelen, maar hij heeft geoefend totdat er letterlijk eelt op zijn vingers en buik stond. Als je iets wil bereiken, dan moet je ervoor werken.” Zo kregen we alle oudere bestaande machines, die nog volgens de huidige normen zijn, weer aan de praat en werd de oude bakkersruimte ingedeeld in een koud en warm productie-atelier, volgens de huidige normen en standaarden. 

In november 2017 waren de werken voor de zaak op de gelijkvloers na vier maanden hard zwoegen (lees: 13 containers van 20m³, die we zelf vulden) afgerond.

Op 30 november 2017 openden we voor het eerst onze deuren. De rest van ons verhaal ken je inmiddels wel… 😉 

De toekomst van B&C…?

Wat de toekomst brengt, weten we natuurlijk niet. Meer dan hard werken en er elke dag opnieuw voor 200% staan, kan je als kleine zelfstandige niet, denken we.

We hebben er wel grondig over nagedacht welke richting we niet uitwillen: “Veel bakkerijen willen kost wat kost zo groot mogelijk worden, maar moeten daardoor nog industriëler gaan werken. Die weg willen wij niet inslaan. Geef ons maar de kleinschaligheid en het familiale, waar de kwaliteit voorop staat. Dat is waar we willen voor gaan. Wat ons betreft nog vele jaren lang!”