Wie is Sofie?

Wie is Sofie? Of alias de “B” naast die “C”?

Hallo, ik ben 33 jaar, mama van ons zoontje Arthur en bakkerin des huizes. Ooit groeide ik zelf ook op in een andere bakkerij. Zo leerde ik reeds op jonge leeftijd zowel de mooie als minder mooie kanten van dit beroep kennen.

Na tien jaar in de privé-sector (waar ik ook steeds bezig was met klantenservice en klantenbeleving), wou ik een nieuw begin, een nieuwe uitdaging… een eigen zaak.
Toen mijn vriend – ondertussen ook mijn officiële “partner in crime” (zo lach ik wel eens) – had dezelfde passie en zo startten we in 2017 samen ons nieuw verhaal.

Mijn missie? De kunsten en voordelen van een warme ambachtelijke bakker in de moderne samenleving terug op de kaart zetten. Wat bedoel ik daarmee?

Wel, wij bij B&C hebben bijvoorbeeld geen “fancy” oven. Onze oven is 40 jaar oud en zoals vroeger moeten we ook vandaag nog vertrouwen op zijn analoge temperatuuraanwijzertjes. Soms bakt hij links of rechts, achteraan of vooraan een tikkeltje harder… wél, ik vind dit één van de grootste charmes van onze oven… dat maakt het nét zo sympathiek, omdat zowel mensen die graag een lichtgebakken, als andere die graag een goedgebakken brood hebben, bij ons altijd aan hun trekken komen!

Een ander voorbeeld… tot vandaag werken we zonder broodlijn en zonder pistoletlijn. Anno 2019 moet je al ver zoeken om zo’n collega’s tegen te komen… dat wil zeggen, dat het brood nog manueel wordt opgebold en elke pistolet manueel op het oventapijt (of in onze termen “op de vloer”) wordt gelegd – zelfs met mijn 38-weken-zwangere buik heb ik hier tot aan de laatste dag voor de bevalling aan meegeholpen. Ik ging dan op m’n knietjes zitten en heb ze, nadat Mike ze met de klassieke pistoletopboller voorvormde, één voor één vol overgave verwerkt. En ik ben hier best fier om! 🙂

Ik kan hier nog uuuuren verder vertellen, maar laat het ons hier voorlopig bij houden. 🙂

Kortom… we proberen dag na dag te streven naar een lekker, eerlijk product, zonder teveel tierlantijntjes – gewoon vers en lekker!